Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az impotencia okairól képes leírás - Potencia, Impotencia.tlap.hu
részletek »

Az impotencia okairól - Potencia, Impotencia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: potencia.tlap.hu » Az impotencia okairól
Keresés
Találatok száma - 8 db
A merevedési zavar jelzi a kockázatokat

A merevedési zavar jelzi a kockázatokat

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését. A merevedési zavar kialakulásának ugyanazok a kockázati tényezői, mint a szív- és érrendszeri betegségeké, úgy mint életkor, dohányzás, cukorbetegség, magasvérnyomás és magas koleszterinszint. Ezért már korábban is felvetődött, hogy a merevedési zavar szív- és érrendszeri betegségek előjelzője lehet. Fentiek miatt a holland kutatók egy populációs alapú vizsgálatban keresték a választ arra, van-e összefüggés a merevedési zavar és a későbbiekben kialakuló szívinfarktus, stroke, illetve hirtelen halál között. Ötven és hetvenöt éves korú, egy Rotterdam melletti helyiségben élő 1248 férfi sorsát követték nyomon, átlagosan 6,3 éven át. A férfiaknál korábban nem fordult elő sem prosztata, sem szív- érrendszeri betegség.

Az alkohol herezsugort, impotenciát okozhat

Az alkohol herezsugort, impotenciát okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a here zsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, mig a nőknél a menstruációt, sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését. A Montana Állami Egyetem kutatói szerint az alkohol hathat a férfiak reproduktív rendszerére azáltal, hogy csökkenti annak tesztoszteron szintjét. A hosszadalmas alkoholfogyasztás szintén okozhatja a herék összezsugorodását, ami terméketlenséggel, impotenciával és másodlagos szexuális jellemzők romlásával is végződhet: például mellnagyobbodás, a mellkas-, és arcszőrzet csökkenése és a zsírnak a hasról a csípőre kerülése. Az alkohol szintén befolyásolja a hormonkibocsátást, az agyalapi és hipotalamuszmirigyeket, amelyek problémákat tudnak okozni a férfiasságban.

Impotencia és más férfibajok - kineziológus szemmel

Impotencia és más férfibajok - kineziológus szemmel

A kedvesednek merevedési problémái vannak, vagy korai magömléssel küzd? Ne söpörjétek a szőnyeg alá a problémákat! Szakértőnk segítségével annak jártunk utána, hogy milyen lelki okok állhatnak a férfiakat sújtó leggyakoribb funkciózavarok hátterében...Az egyik leggyakoribb funkciózavar: az impotencia. Akkor beszélünk impotenciáról, ha a férfi képtelen erekció elérésére, vagy annak megtartására a szerelmi együttlét során. Ennek lehet fizikai, szervi oka, amelyet az orvosi kivizsgálás deríthet fel. Kialakulásában szerepet játszhat a cukorbetegség, a drog, és az alkohol élvezete, a dohányzás, a magas vérnyomás és annak kezelésére használt gyógyszerek, illetve az antidepresszánsok mellékhatásai. Előfordulhat, hogy valamilyen lelki tényező miatt alakul ki ez a zavar. Impotenciában sok esetben azok szenvednek, akik félnek teljesen átadni magukat egy nőnek. A zavar azoknál a férfiaknál is gyakran előfordul, akik félnek, hogy elveszítik önmaguk vagy mások felett az irányítást.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Impotenciát okoz a dohányzás

Impotenciát okoz a dohányzás

A fiatal férfiak körében az impotencia egyik markáns oka a dohányzás, ugyanis csökkenti a pénisz vérellátását és károsítja az erekció fenntartásáért felelős szerveket. Régóta köztudott, hogy a dohányzás igen nagy hatással van a nemi hormonokra, melyek a nők és férfiak közötti nemi különbségek kialakulásáért felelősek, az azonban csak nemrég nyert bizonyítást, hogy a dohányfüstben található méreganyagok impotenciát okozhatnak. A dohány ugyanis - bizonyos mértékben - megváltoztatja a szervezet által kiválasztott nemi hormonok arányát, és a spermium termelődéséért felelős szerveket is károsítja. A kutatások szerint a dohányzó férfiaknak több a károsult vagy deformált spermiuma és kisebb az ondószáma, mint nem dohányzó társaiknak.

Mit tehetsz az impotencia ellen?

Mit tehetsz az impotencia ellen?

Általános nézet, hogy a merevedési zavarokat a stressz okozza, pedig 40 év felett az esetek kilencven százaléka fizikai - legfőképp táplálkozási - okokra vezethető vissza. Egy, az impotencia kutatásával foglalkozó amerikai intézet megállapította, hogy a magas koleszterin, az elhízás, a cukorbetegség, a prosztata betegségei és a hormonális egyensúlyzavar felelősek a merevedési zavarok legnagyobb százalékáért. A jó hír: tudományosan bizonyított tény, hogy ezt a problémát teljesen meg lehet szüntetni a beteg életmódváltásával. Ez leginkább az állati eredetű élelmiszerek mellőzését, a magas rosttartalmú, természetes táplálékokból álló étrendetés a rendszeres testmozgást jelenti. Számos tudós ma már egyetért abban, hogy az impotenciát - és rengeteg más betegséget is - az okozza, hogy az érfalakon képződött lerakódások gátolják a vér nemi szervekbe való áramlását. Az arteroszklerózis, vagyis az érfalak rugalmatlanná, merevvé válása okozza azt, hogy nem jut el több vér a péniszhez, mint amennyi elhagyja. Így a szívbetegségek kialakulását sokszor előzi meg az impotencia - a többi járulékos tünettel, a cukorbetegséggel és a magas koleszterinszinttel együtt. A magas vérnyomásra szedett gyógyszerek tovább rontják a helyzetet: sok ilyen szer bevallottan impotenciát okoz.

Nem megy mindig

Nem megy mindig

Komoly önértékelési gondok származnak abból, ha a hímvessző szexuális együttlét közben nem elég merev, vagy túl hamar elernyed. Ilyenkor a férfi nem érzi magát elég férfiasnak, a nő pedig elég vonzónak és izgatónak. Miből származhatnak erekciós problémák? Van-e segítség egyáltalán?

Potencia teszt

Potencia teszt

Ha valaki úgy érzi, problémája van szexuális életével, önkontrollt végezhet a következő teszt segítségével, hogy kell-e szakorvoshoz fordulnia, vagy sem. Figyelem! A teszt eredménye csak tájékoztató jellegû. Az értékelés során kapott eredmény nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt.

Szívinfarktus előjele is lehet, ha nem áll fel

Szívinfarktus előjele is lehet, ha nem áll fel

Az erekciós problémák a férfiaknál a szívinfarktusra utaló figyelmeztető jelek is lehetnek - állítja egy brit szakértő. A merevedési problémával küzdő férfiaknál másfélszer nagyobb a szívinfarktus kialakulásának a kockázata - mondja Dr. Geoffrey Hackett.

Tuti menü